Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Καρυδόπιτα

Υλικά

5 αυγά

 1 Βιτάμ

 1 κουτάκι του Βιτάμ ζάχαρη

1 κουτάκι το βιτάμ φαρίνα

1 κουτάκι του Βιτάμ φρυγανιά

 1 κουτάκι του Βιτάμ καρύδια

3 κουταλιές baking powder

Υλικά για το σιρόπι

2 1 /2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

λίγο κονιάκ προαιρετικά

 το βράζουμε για 5 λεπτά

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βιτάμ με τη μισή ζάχαρη.

Την άλλη μισή την χτυπάμε με τους κρόκους.

Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρέγκα.

Οταν ανακατεύουμε ρίχνουμε σιγά-σιγά μαρέγκα και ανακατεύουμε με το χέρι.

Ψήνουμε 45 λεπτά με μία ώρα στους 180°C-200°C

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου