Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Σαραγλί

Υλικά

350 γραμμάρια βούτυρο

200 γραμμάρια φυστίκι Αιγίνης

1/4 κανέλα

1/4 γαρύφαλλο

φύλλο βουτύρου

Υλικά για το σιρόπι


500 γραμμάρια ζάχαρη

300 γραμμάρια νερό

 1 ξύλο κανέλας

 1 φλούδα λεμονιού

5 γαρύφαλλα

Εκτέλεση
Λιώνουμε Το βούτυρο βάζουμε το φιστίκι με την κανέλα και το γαρίφαλο στο μίξερ

Βάζουμε το σιρόπι μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε τη φωτιά.

Περνάνε τα φύλλα και ρίχνουμε βούτυρο βάζουμε ένα καλαμάκι στη μέση και βάζουμε το φύλλο πάνω στο άλλο ξανά ρίχνουμε βούτυρο Και βάζουμε τα φυστίκια διπλώνουμε και μαζεύουμε όλο στη μέση και τραβάω το καλαμάκι τοποθετούμε σε ταψί.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 στον αέρα για περίπου μία ώρα

Οσο βούτυρο μας μένει το ρίχνουμε στο τέλος από πάνω.

 Οταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι και τα φιστίκια από πάνω

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου