Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ντόνατς

Ύλικα

1φακελάκι μαγιά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νέρο



1/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

1κουταλάκι αλάτι

1 αυγό

1/4 φλιτζάνι βούτηρο λιώμενο

Εκτέλεση
Αναξατέψτε την μαγία με το αλεύρι και ρο χλιαρό νέρο

Ρίξτε τα υπολίπα υλικά και χτυπίστε για να γίνει μια ζύμη μαλάκια ξαι ελαστίκη που να μην κολλάει.

Σκεπάστε την και αφίστε την να διπλασιάσθει σε όγκο

Ξαναζυμώστε για μερίκα λεπτά και ανοίξτε τους σε αλεύρομενη επίφανια

Κόψτε με ένα ποτύρι βουτώντας το στο αλεύρι για βα μην καλλάει στη ζύμη

Με το καπάκι ενός μπούκαλιου αφέρεστε το κέντρο

Τα βάζετε σε αλεύρονενο ταψί και τα αφίνετε να φουσκόσουν

Τα τιγανίζετε λίγα λίγα σε καφτό λάδι

Συνόδεψε τα ντονατσ σου με γλάσο

Γλάσο βανίλιας

1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Λίγη βανίλια

2 κουταλιές γάλα

Γλάσο λεμονίου

1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

2 κούταλιες χύμο λεμονιού

Γλάσο σοκολάτας

75gr κουβερτούρα 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

2-3 κουταλίες γάλα ή κονιακ

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου