Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Κριθαράκι στο φούρνο με γαρίδες και φέτα

Εύκολη στην προετοιμασία συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

  • 500 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
  • 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σλ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη)
  • 180 γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • Άπαχο γιαούρτι (προαιρετικά για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα πυρέξ ανακατέψτε τους κύβους ντομάτας, το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Βήμα 3

Τοποθετήστε από πάνω τις ωμές γαρίδες, τη φέτα και τη ρίγανη.

Βήμα 4

Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να είναι al dente.

Βήμα 5

Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου