Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Εκλεράκια

Υλικά

Για τη γέμιση
500 γραμμάρια γάλα

 2 βανίλιες

 6 κρόκους

150 γραμμάρια ζάχαρη

30 γραμμάρια κορν φλάουρ

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

 Για τη ζύμη

 250 γραμμάρια νερό

 110 γραμμάρια βούτυρο

 1/2 κουταλάκια αλάτι

 1/2 κουταλάκια ζάχαρη

 130 γραμμάρια αλεύρι

 3-4 μεγάλα αυγά

 1 αυγό χτυπημένο με νερό για το άλειμμα

Για την επικάλυψη

 250 γραμμάρια κουβερτούρα

ΕκτέλεσηΒάζουμε το νερό το αλάτι τη ζάχαρη το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε ,όταν πάρει βράση τραβάμε από τη φωτιά.

 Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά και όταν γίνει ένα μείγμα το ξαναβάζουμε πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε.

 Ρίχνουμε στο μίξερ και αφού ανακατέψουμε λίγορίχνουμε ένα-ένα και σιγά σιγά τα αυγά.

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και τα στρώνουμε στο ταψί.

 Με ένα πιρούνι με νερό κάνουμε χαρακιές πάνω στα σου, τα περνάμε με αυγό χτυπημένο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220°C βαθμούς με τα 25 λεπτά στους 190°C βαθμούς.

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την μισή ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Στους κρόκους βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κακόο το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

 Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα μέσα στα αυγά και ξανά ανακατεύουμε.

 Βάζουμε τη γέμιση σε ένα ταψί και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.

Γεμίζουμε τα σου και ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας από πάνω.


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου