Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο
Συστατικά
2 μεγάλα αυγά
300γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
240γρ. αλεύρι Φαρίνα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
175 ml ελαιόλαδο
175 ml χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Βήματα
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα 12Χ22εκ. περίπου. Στρώνετε αντικολλητικο χαρτί και αφήνετε λίγο να εξέχει στα πλάγια.
Βήμα 2
Κτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη βανίλια. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά.
Βήμα 3
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα. Αναμειγνύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνετε για μια ώρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Μετά το βγάζετε από τη φόρμα με τη βοήθεια του χαρτιού που εξέχει. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν να το κόψετε.
Βήμα 5
Το κέικ είναι στα καλύτερά του την επόμενη μέρα.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου