Υλικά
500 γρ. Φαρίνα και λίγο για τη φόρμα
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο και λίγο για τη φορμα
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) κρυσταλλική ζάχαρη
4-5 αυγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αυγά.
Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά.
Βάζετε το μείγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες.
Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου