Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Κέικ κλασικό

Υλικά

500 γρ. Φαρίνα  και λίγο για τη φόρμα

250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο και λίγο για τη φορμα

440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) κρυσταλλική ζάχαρη

4-5 αυγά

260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αυγά. 

Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. 

Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα  με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά. 

Βάζετε το μείγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες.

Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

 Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. 

Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

πηγή


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου