Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Home made υγιεινά πατατάκια

Υλικά

4 μέτριες πατάτες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Προαιρετικά ρίγανη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. 
  • Τις στεγνώνουμε με χαρτί πολύ πολύ καλά. 
  • Τις κόβουμε σε ροδέλες από τον κόφτη του λάχανου, ώστε να είναι ομοιόμορφες. 
  • Τις απλώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
  •  Προσέχουμε να μην καλύπτει η μία πατάτα την άλλη, αλλά να είναι η μία δίπλα στην άλλη. 
  • Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
  •  Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. 
  • Αν κάποια πατάτα ροδίσει νωρίτερα, βγάλτε τη, ώστε να ροδίσουν όλες χωρίς να καούν κάποιες άλλες.
  •  Όταν τις βγάλετε από το φούρνο προσθέτετε αλάτι και αν θέλετε ρίγανη. 
  • Τις διατηρείτε σε σακουλάκι τροφίμων κλεισμένο αεροστεγώς.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου