Υλικά
4 μέτριες πατάτες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προαιρετικά ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
- Τις στεγνώνουμε με χαρτί πολύ πολύ καλά.
- Τις κόβουμε σε ροδέλες από τον κόφτη του λάχανου, ώστε να είναι ομοιόμορφες.
- Τις απλώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
- Προσέχουμε να μην καλύπτει η μία πατάτα την άλλη, αλλά να είναι η μία δίπλα στην άλλη.
- Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Αν κάποια πατάτα ροδίσει νωρίτερα, βγάλτε τη, ώστε να ροδίσουν όλες χωρίς να καούν κάποιες άλλες.
- Όταν τις βγάλετε από το φούρνο προσθέτετε αλάτι και αν θέλετε ρίγανη.
- Τις διατηρείτε σε σακουλάκι τροφίμων κλεισμένο αεροστεγώς.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου