Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Cheesecake καραμέλας

Ένα γλυκό cheesecake από τον σεφ Μάριο Χατζηιωσήφ.

Υλικα
250 γρ. μπισκότα “Digestive” (σχεδόν 3 φλ. αλεσμένα)
100 γρ. (6 ½ κουταλιές) λιωμένο βούτυρο
50 γρ. (1/3 φλ. περίπου) φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοαλεσμένα
Σος καραμέλας και σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Γέμιση

400 γρ. (2 πακέτα) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
1 φλ. + 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 φλ. κρέμα γάλακτος

Καραμέλα

3/4 φλ. ζάχαρη
1 ½ κουταλιά νερό
5 ½ κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι (10 γρ.) ζελατίνα σε σκόνη, ή το ανάλογο βάρος φύλλα ζελατίνα (3 περίπου)
2-3 σταγόνες λεμόνι.

Βήματα

 Βήμα 1

Ανακατεύετε τα μπισκότα μαζί με τα φουντούκια και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύετε καλά για να υγραθούν όλα και τα απλώνετε σε μια φόρμα με ελατήριο, διαμέτρου 25 εκ. περίπου. Πιέζετε ελαφρά το μίγμα να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο της και ύστερα τη βάζετε στην κατάψυξη.

 Βήμα 2

Γέμιση: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για να πήξει σε σαντιγί και την κρατάτε κρύα στο ψυγείο. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη για να αφρατέψει και ύστερα, ενσωματώνετε μέσα την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά.

 Βήμα 3

Μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν, ή βάζετε την ζελατίνα σε σκόνη με 3 ½ κουταλιές νερό και την αφήνετε να μουλιάσει και να φουσκώσει.Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι σε ένα βαρύ κατσαρολάκι και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ύστερα, την αφήνετε να πάρει το χρώμα της καραμέλας, την αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τα φύλλα της ζελατίνας καλά στραγγισμένα, ή τη μουλιασμένη ζελατίνα σε σκόνη. Την ανακατεύετε απαλά στο μίγμα του τυριού κρέμας.

Απλώνετε το μίγμα πάνω από τη βάση και κρατάτε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ή καλύτερα για ένα βράδυ. Το σερβίρετε, αν θέλετε, με κρέμα σαντιγί και σος καραμέλας.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου