Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Χταπόδι Ξυδάτο

Υλικά

1 χταπόδι 2-3 κιλά

 1 κούπα ξύδι

2 κλωνάρια σέλινο

 2 μικρά καρότα

 1 μέτριο κρεμμύδι

αλάτι πιπέρι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

 1/4 κούπα ξύδι

1/2 κούπα λάδι

 αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Αν το χταπόδι που έχετε αγοράσει είναι φρέσκο πρέπει να προσέξετε να είναι καλά χτυπημένο.(το χτυπούν τουλάχιστον 50 φορές σε μία  λεία πέτρα για να μαλακώσει).

 Στην κατάψυξη μαλακώνει και δεν χρειάζεται χτύπημα.

Πλύντε καλά το χταπόδι και βάλτε το σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει.

Ρίξτε μέσα το ξύδι σκέπασε την κατσαρόλα και βάλτε την επάνω σε δυνατή φωτιά.

Όταν αρχίζει να βράζει χαμήλωσε τη φωτιά και σιγοβράζω το χταπόδι 1 ώρα και 30'.

 Στραγγίξτε το ξεπλένετε το καλά με κρύο νερό και καθαρίστε προσεκτικά τις μεμβράνες. Βάλτε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό.

Ρίξτε μέσα το σέλινο τα καρότα το κρεμμύδι το πιπέρι και το αλάτι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το χταπόδι μία ώρα ακόμα.

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσα τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το χταπόδι όσο είναι ζεστό.

Αφήστε το να σταθεί μέσα στη σάλτσα 24 ώρες Τουλάχιστον ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό για  να νοστιμίσει.


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου